- 6.95 km/hr
- 7.05 km/hr
- 8.25 km/hr
- 8.35 km/hr

Option 2 : 7.05 km/hr

Stay updated with the Quantitative Aptitude questions & answers with Testbook. Know more about Speed Time and Distance and ace the concept of Average Speed.

⇒ The equal distance travel by Shiv = 120/3 = 40 km

⇒ Total time taken by him to travel 120 kms = 40/5 + 40/8 + 40/10 = 8 + 5 + 4 = 17 hours

⇒ Average speed = Total distance travelled/Total time taken

⇒ Average speed = 120/17 = 7.05 km/hr
India’s **#1 Learning** Platform

Start Complete Exam Preparation

Daily Live MasterClasses

Practice Question Bank

Mock Tests & Quizzes

Trusted by 2,29,29,612+ Students

Testbook Edu Solutions Pvt. Ltd.

1st & 2nd Floor, Zion Building,

Plot No. 273, Sector 10, Kharghar,

Navi Mumbai - 410210

[email protected]
Plot No. 273, Sector 10, Kharghar,

Navi Mumbai - 410210

Toll Free:1800 833 0800

Office Hours: 10 AM to 7 PM (all 7 days)